Förra veckan hade vi två stora arrangemang som vi var med på. Under hösten har vi varit med i projektet Framtidens Transporter där högstadieelever tillsammans med bland annat Fossilfritt Flyg 2045 och Universeum i Göteborg har funderat på hur framtidens transporter kan komma att se ut. Eleverna har tagit fram förslag på framtida transporter och vi satt med i juryn. Vilka förslag som kommit in! Det finns hopp om framtida lösningar eller vad sägs om: Ett eldrivet glidflyg som startades med slangbella. Det var inte lätt att få fram vinnare, men som tur var så har vi haft Märta Holmén Hägerdal hos oss som praktikant och hon var med i vårt förberedande juryarbete inom Fossilfritt Flyg 2045. Vårt resultat tog sedan vår projektledare Elin med sig till Göteborg där juryn för Framtidens transporter tillslut valde: ”The äggbåt” som klass 8A på Guldhedskolan i Göteborg tagit fram .

 

 

Maria Fiskerud på Nordic Innovations event: My Fossil Free Community.

Vi hade en monter på plats i Universeum också där vi tillsammans med Lena och Therese från Swedavia berättade om fossilfritt flyg. Dessutom ställde vi frågor till de besökande högstadieeleverna om flyget och flygets framtid. Vi har fått många spännande svar som vi kommer redovisa längre fram.

Samtidigt så var jag med på COP25 event inom ramen för Nordic Action Weeks på Norrsken i Stockholm. Där jag berättade om vad vi gör inom Nordic Network for Electric Aviation. Det var också ett spännande arrangemang där vi fick chansen att nå ut till våra nordiska ministrar med vårt budskap. 

Förra veckan beskriver bra vårt arbete i Fossilfritt flyg 2045. För att vi ska lyckas måste vi arbeta både kort- och långsiktigt. Tillsammans med barnen för att hitta nya lösningar och inspirera så vi får arbetskraft i framtiden som vill arbeta med ett fossilfritt flyg, samtidigt som vi får dagens ministrar att ta beslut som ger resultat nu. Vi och klimatet har inte tid att vänta längre.

Den här veckan ser vi fram emot ytterligare COP25-seminarier i Stockholm tillsammans med Nordic Energy Research, är du i Stockholm på fredag rekomenderar jag dig att söka dig till Norrsken och delta i event Carbon Neutrality and Green Transition”. 

En annan stor happening den här veckan är att vi samlas i Östersund med hela ”Nordic Network for Electric aviation” och vårt systerprojekt ”Green flyway”. Tillsammans ska vi skapa synerigier och se till att Norden blir föregångare inom fossilfritt flyg, och specifikt i det här fallet – elflyg. 

Pin It on Pinterest

Share This