Kanske var det vårens hetsiga flygskam-debatt som gjorde att frågan om hur vi får till ett fossilfritt flyg var så het. Frågan togs upp i ett stort antal seminarier och hos ett antal aktörer. Många frågor debatterades, och vid ett antal tillfällen var infrastrukturminster Tomas Eneroth en aktiv del av samtalet. Stack ut särskilt gjorde ämnet elflyg. Det som för bara ett kort tag sedan ansågs som omöjligt verkar nu vara inte bara möjligt utan sannolikt. Höghastighetståg vs hyperloop vs elflyg debatterades i ett spännande event och både en enig panel och publiken la sina röster på elflyg, vars fördelar förmedlades i en vinnande presentation av Henrik Littorin från Swedavia.

Vår partner SAS hade en rad välbesökta seminarier i sin trädgård, även hos Transportföretagen hade fossilfritt flyg en stark arena. Intresserade kunde följa det som hände dag för dag i Almedalen via våra sociala kanaler Linkedin och Twitter.

Till Almedalen tog vi också med de trender för fossilfritt flyg som vi tagit fram under våren tillsammans med ett brett antal deltagare från hela ekosystemet. Resultatet samlade vi till en presentation av de sju trender deltagarna just nu tycker är viktigast ”Fossilfritt Flyg – Blickar mot horisonten 2019”. Vi intervjuade en rad partners och aktörer för att höra vad de hade att säga om trenderna. Vi bad också Fredrik Kämpfe från Transportföretagen om en sammanfattning av årets Almedalen. Se alla intervjuerna här!

Intervju Nils Paul, Transportföretagen  https://youtu.be/7_eBjpJtEdI

Intervju Anders Forslund, Heart Aerospace  https://youtu.be/Y5W1EeTuicE

Intervju Anna Soltorp, BRA   https://youtu.be/cCy2GEdWS3U

Intervju Lena Wennberg, Swedavia  https://youtu.be/MLBacBRaewk

Intervju Henrik Littorin, Swedavia.  https://youtu.be/gZxH6Gl8Xl4

Intervju Mathias Wideroth, Scandinavian Logistics Partners   https://youtu.be/gZxH6Gl8Xl4

Intervju Maria Montesino Malmberg, Cortus Energy  https://youtu.be/BDmGnHpMlLQ

Intervju Fredrik Kämpfe, Transportföretagen   https://youtu.be/-3jvBc7l_GY

Pin It on Pinterest

Share This